Pappardelle met konijn, olijven en tijmragout
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groot konijn, in 12 stukken
- 1 witte ui fijngesneden
- 100 ml witte wijn
- 2 theelepels tijmblaadjes
- 2 liter geurige kippenbouillon
- 60 g zwarte olijven, liefst taggiasche, met de pit erin licht gekneusd, daarna ontpit
- 600-800 g verse of gedroogde pappardelle
- 50 g boter
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
Bereiden
Verhit voor de ragout de olijfolie in een grote pan.
Bestrooi de stukken konijn met zout en peper, leg ze in de pan en laat ze rondom goudbruin worden, schep ze op een verwarmde schaal en zet ze opzij.
Laat de ui in de bakboter zachtjes gaar en glazig worden. Voeg de wijn toe en kook borrelend in, schraap daarbij het aanbaksel van de panbodem, strooi er 1 theelepel tijmblaadjes in en leg de stukken konijn weer in de pan.
Overgiet alles met de kippenbouillon en laat het vlees een uur stoven.
Haal de stukken konijn uit de pan en pluk het vlees van de botten.
Kook de vloeistof in de pan tot sausdikte en doe het konijnenvlees erin met de olijven.
Kook de pappardelle in royaal kokend water met zout beetgaar; 3-4 minuten voor verse pasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor gedroogde pasta), giet ze af, vang het kookwater op en meng de pasta door de ragout met een beetje kookwater, de boter, parmezaan en de rest van de tijm.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met konijn, olijven en tijmragout' is afkomstig uit het kookboek...
Made at home
Giorgio Locatelli
In 'Made at home' deelt de beroemde Italiaanse chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten nu ook met jou, en schrijft hij uitgebreid over zijn vrouw, kinderen en andere familieleden, alsof hij een dierbare oom is die bij je thuis aan de keukentafel
... lees verder © Fontaine Uitgevers