Pappardelle met spinazie en datterini
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 150 g bladspinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- enkele eetlepels olijfolie
- 350 g gepelde datterini tomaatjes
- enkele blaadjes salie, fijngesneden
- 75 g geroosterde pijnboompitten
- 100 g taggiasca-olijven
- 600 g pappardelle
- 120 g pecorino
Bereiden
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Zet de knoflook aan in een beetje olijfolie. Voeg er de tomaten bij en bak ze even. Roer hier de spinazie door en laat slinken.
Voeg de salie samen met de pijnboompitten en de olijven toe.
Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en roer door het garnituur.
Kruid met peper en zout. Werk af met pecorino en serveer.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met spinazie en datterini' is afkomstig uit het kookboek...
Italia al pomodoro
Harry Belmans
In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke
... lees verder © Uitgeverij Lannoo