Penne all'arrabbiata

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 525 kcal
  • 18 g eiwit
  • 25 g vet
  • 58 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
  • 4 gedroogde pepertjes
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de penne in een pan met ruim kokend water in ca. 10 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin. Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.

Giet de penne af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.

Bron

Het recept 'Penne all'arrabbiata' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • CatharinaHet lijkt me erg pittig. Brandt je mond uit met 4 gedroogde pepertjes.

    • JoostDan laat je toch 1 of 2 pepertjes weg? Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt...

    • DirkKan iemand me helpen? Zet mijn eerste stapjes en vind de uitleg nogal verwarrend. Vooral van wat je wanneer bakt. Moet je die champignons niet apart bakken als je begint met dat spek. Lijkt me flink lange baktijd voor spek. Eigenlijke vraag: snij je die pepers in stukjes of wordt dat dan muy, muy picante?

    reageren

  • JannyIk doe er gewoon wat sambal door.

    reageren

  • SuusDit komt niet in de buurt van het originele recept en zou daarom niet 'arrabbiata' mogen heten.

    reageren

  • SaskiaDit is geen arrabiata.

    reageren

  • LouisKritiek is altijd goed maar geef dan wel oplossingen.

    reageren

  • WimEr staan twee veel betere arrabbiata recepten op Okoko: - Penne all'arrabbiata (basisrecept) - Penne arrabbiata van The River Cafe Hoewel je met het eerste recept niet mis kunt gaan, is het recept van The River Cafe mijn favoriet.

    reageren

  • AndresIk zou de 4 gedroogde pepertjes wel verkruimelen want als je de pech hebt er een in z'n geheel in je mond fijn te malen... Oei! En als vegetariër sinds 1978 laat ik het spek weg maar doe er wel veel fijngesneden peterselie door op het eind.

    reageren