Penne all'arrabbiata
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 525 kcal
- 18 g eiwit
- 25 g vet
- 58 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g penne rigate
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
- 4 gedroogde pepertjes
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de penne in een pan met ruim kokend water in ca. 10 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin. Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.
Giet de penne af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.
Bron
Het recept 'Penne all'arrabbiata' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com