Penne all'arrabbiata (basisrecept)
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 eetlepels olie
- 2 hele teentjes knoflook
- ½ verse chilipeper, zonder pitjes en fijngehakt
- 500 g tomaten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
- 350 g gladde penne
- 1 eetlepel verse bladpeterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan, doe er de teentjes knoflook en de chilipeper bij, bak de teentjes bruin en gooi ze weg. Doe de tomaten in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
Kook intussen de penne in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de koekenpan. Meng het gerecht een paar minuten op hoog vuur, schep het in een warme schaal en bestrooi het met de peterselie.
Kookboek
Het recept 'Penne all'arrabbiata (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Pasta - paperback
diverse auteurs
Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle
... lees verder © UnieboekPenne tips
Reacties op dit recept
-
Theo
Zou ik toch wat mee oppassen met dat 'bak de knoflook bruin'... Voor je 't weet is 't te laat en je gerecht verpest. Ik zou zeggen: bak de knoflook op laag vuur in de olijfolie tot ze gaat verkleuren. Verder natuurlijk een tijdloze klassieker!
- Gustav De bruin gebakken knoflook wordt naar het bakken weggegooid, de olie krijgt wel meer smaak door het bruin bakken.