Penne recepten
-
tip
Jamie Oliver: klassieke penne carbonara
Vlees, 20 min 8,0
-
tip
Penne all'arrabbiata (basisrecept)
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Gebakken penne met asperges, pancetta en provolone
Vlees, 75 min 7,4
-
Gegratineerde penne met bloemkool en kaas
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Jamie Oliver: pasta carbonara met courgette - en room!
Vlees, 35 min 8,1
-
Penne all'arrabbiata
Vlees, 20 min 7,7
-
Penne all'arrabbiata met bacon
Vlees, 40 min 7,4
-
Penne arrabbiata van The River Cafe
Vegetarisch, 25 min 8,1
-
Penne carbonara met asperges van The River Cafe
Vegetarisch, 25 min 8,1
-
Penne met broccoli en geitenkaas
Vegetarisch, 40 min 8,3
-
Penne met doperwten en ham
Vlees, 20 min 7,5
-
Penne met garnalen, room en tomaat
Vis, 25 min 7,7
-
Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott
Vegetarisch, 60 min 7,9
-
Penne met gegrilde tonijn, avocado, tomaat en pijnboompitten
Vis, 15 min 7,6
-
Penne met groene asperges en salami
Vlees, 15 min 7,7
-
Penne met kip en kerstomaatjes van Tana Ramsay
Gevogelte, 50 min 7,9
-
Penne met kip, spinazie en champignons
Gevogelte, 25 min 8,2
-
Penne met pesto, courgette en broccoli
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Penne met pittige saus en olijven
Vis, 25 min 7,6
-
Penne met pompoen
Vegetarisch, 40 min 7,6
Penne
Penne is het Italiaanse woord voor ganzenveer om mee te schrijven. De schuin afgesneden holle pijpjes doen inderdaad denken aan zo'n ouderwetse pen. Penne zijn er in vele soorten en maten: onder meer de dunne pennine, mezze penne (halve penne) die in de lengte gehalveerd zijn, de grotere pennoni en penne rigate, die een geribbeld oppervlak hebben.
Penne recept
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin 400 g penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een steelpan op laag vuur 200 ml slagroom zonder hem te laten koken. Voeg onder voortdurend roeren 150 g in blokjes gesneden gorgonzola, 100 g geraspte Parmezaanse kaas en 100 g geraspte gruyère toe. Roer er zodra de kazen zijn gesmolten 4 eetlepels crème fraîche door. Laat de penne uitlekken en verdeel over vier borden. Schenk de drie-kazensaus erover en garneer de pasta met een handvol fijngestampte hazelnoten.
[ Beeld: Iova Mihai | Shutterstock.com ]