Penne recepten

Penne

Penne

Penne is het Italiaanse woord voor ganzenveer om mee te schrijven. De schuin afgesneden holle pijpjes doen inderdaad denken aan zo'n ouderwetse pen. Penne zijn er in vele soorten en maten: onder meer de dunne pennine, mezze penne (halve penne) die in de lengte gehalveerd zijn, de grotere pennoni en penne rigate, die een geribbeld oppervlak hebben.

Penne recept

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin 400 g penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een steelpan op laag vuur 200 ml slagroom zonder hem te laten koken. Voeg onder voortdurend roeren 150 g in blokjes gesneden gorgonzola, 100 g geraspte Parmezaanse kaas en 100 g geraspte gruyère toe. Roer er zodra de kazen zijn gesmolten 4 eetlepels crème fraîche door. Laat de penne uitlekken en verdeel over vier borden. Schenk de drie-kazensaus erover en garneer de pasta met een handvol fijngestampte hazelnoten.

[ Beeld: Iova Mihai | Shutterstock.com ]