Penne met kip, spinazie en champignons

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 400 g penne rigate
  • olijfolie
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 1 bakje kastanjechampignons, in vieren
  • ¾ pak bladspinazie (diepvries), ontdooid en uitgelekt
  • 1 pakje Boursin Roomkaas Knoflook & Kruiden
  • 5 zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
  • 50 g pijnboompitten

Bereiden

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de blokjes kip bruin. Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak enkele minuten.

Doe de spinazie erbij samen met de roomkaas en schep het geheel zachtjes om.

Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog enkele minuten goed door.

Schep de pasta in een diep bord en schep de saus erover.

Bron

Het recept 'Penne met kip, spinazie en champignons' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • yvonneEen vraagje... kan ik ook andere roomkaas b.v ...cresso.... gebruiken? Alvast bedankt gr yvonne

    reageren

  • AfkeMakkelijk en zooooooo lekker!! Grote aanrader!!!

    reageren

  • JellyWij vonden het recept een beetje flauw en hebben daarom wat gerookte spekblokjes en meer zongedroogde tomaatjes toegevoegd.

    reageren

  • EstherYvonne, ik heb gewoon de goedkoopste roomkaas met kruiden gebruikt, en het smaakte heerlijk.

    reageren

  • gerondeEen heel smakelijk recept waar je de harten van je gasten mee wint. Voor de smaak heb ik het volgende toegevoegd: 150 gram gebakken spekjes in blokjes, een heel fijn gesneden rode peper, zout, peper, masala [Surinaamse kerrypoeder], Provençaalse kruiden, knoflookpoeder, Knorrpoeder smaakverfijner.

    reageren

  • WesselienAlles ongeveer volgens recept: HEERLIJK.

    reageren

  • DaniellaKan dit ook een dag laten nog worden opgewarmd?

    reageren