Penne met groene asperges en salami

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 150 g penne naar keuze
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g groene asperges, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in stukjes
  • 1 rode peper, in kleine reepjes
  • 100 g salami, in reepjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Kook de penne beetgaar.

Verhit de olijfolie in een wok en schep de asperges, ui en peperreepjes erdoor. Roerbak de groente ca. 3 minuten. Voeg 50 ml water en de salami toe en verwarm alles afgedekt nog ca. 2 minuten.

Schep de afgegoten pasta door de asperges, warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de penne in twee diepe borden en strooi de kaas erover.

Variatietip

Ook lekker met hamreepjes in plaats van salami.

Bron

Het recept 'Penne met groene asperges en salami' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: imagesef | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • marcellaIk en mijn man vonden het heerlijk!! Ik ga het binnenkort zeker nog een keer klaarmaken (nu het nog aspergetijd is).

    reageren