Penne met broccoli en geitenkaas

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 150 g zachte geitenkaas, in blokjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • 150 g harde geitenkaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de pasta en de broccoli af. Schep broccoli, blokjes geitenkaas, slagroom en basilicum door de pasta en voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe de pasta over in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Laat de schotel in de oven in ca. 25 minuten door en door heet worden en de kaas kleuren. Lekker met een frisse salade.

Het recept 'Penne met broccoli en geitenkaas' wordt je aangeboden door . Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Penne tips