Penne met tomaat en Hollandse garnalen

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 385 kcal

Ingrediënten

  • 150 g penne rigate
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 8 Tasty Tom tomaatjes of Romaatjes, in stukjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en het bieslook erover.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang de Hollandse garnalen door bijvoorbeeld tijgergarnalen en laat de garnalen in de tomatensaus warm worden. Geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.

Bron

Het recept 'Penne met tomaat en Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • SaskiaHumm, niet heel super dit gerecht. Sowieso beter om de tomaten te pliceren (ontvellen) en dan gaar te laten worden in de pan. En ik vond zelf de Italiaanse kruiden echt niet passen. Wat fijner is om een rood pepertje mee te bakken, past veel beter.

    reageren

  • corrieHet was heel lekker, heb het met tijgergarnalen plus Hollandse garnaaltjes gemaakt. Het smaakte verrukkelijk.

    reageren

  • ReianaHet was lekker, maar ik had i.p.v. Italiaanse kruiden groene pesto gepakt en dat is dus een super combinatie. Van de Duyvis zo'n zakje groene pesto erdoor en nog een goeie theelepel kant en klare groene pesto uit de potje. Dus wellicht een variatietip: groene pesto i.p.v. gedroogde Italiaanse kruiden.

    reageren