Penne met zalm en mascarpone

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 6,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • extra vergine olijfolie
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • 1 eetlepel gedroogde gebakken uitjes, fijngehakt
  • 300 g gerookte zalm, in smalle reepjes

Bereiden

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af, schenk er een beetje olijfolie over en laat afkoelen.

Roer de mascarpone, de melk, de room en de uitjes in een kom door elkaar.

Meng de zalm en het mascarponemengsel door de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Penne met zalm en mascarpone' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote pasta kookboek

diverse auteurs

In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • petraBeetje onduidelijk of je het mascarpone zalm mengsel moet verwarmen, ik ga er maar van uit. Ben heel benieuwd naar de smaak van dit gerecht.

    reageren

  • JoostNiet verwarmen, gewoon husselen en over de pasta.

    reageren