Penne met zalm en mascarpone
- 4 personen
- 15 min
- waardering 6,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 400 g penne
- extra vergine olijfolie
- 100 g mascarpone
- 100 ml melk
- 100 ml room
- 1 eetlepel gedroogde gebakken uitjes, fijngehakt
- 300 g gerookte zalm, in smalle reepjes
Bereiden
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af, schenk er een beetje olijfolie over en laat afkoelen.
Roer de mascarpone, de melk, de room en de uitjes in een kom door elkaar.
Meng de zalm en het mascarponemengsel door de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Penne met zalm en mascarpone' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote pasta kookboek
diverse auteurs
In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan... lees verder
© Uitgeverij Becht