Gegratineerde ravioli met prei
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g kwark van geitenmelk
- 50 g geraspte Gruyère
- 5 takjes verse koriander, fijngehakt
- 400 g pastadeeg naturel
- 2 preien
- 300 ml slagroom
- 1 theelepel geraspte nootmuskaat
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 bosje platte peterselie
Bereiden
Meng voor de raviolivulling in een kom de kwark met de geraspte Gruyère en gehakte koriander. Breng de vulling op smaak met zout en peper. (Je kunt in plaats van kwark ook ricotta of een andere zachte, verse witte kaas gebruiken.)
Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit in hetzelfde formaat als de raviolivorm. Bekleed de vorm zorgvuldig met het dunne vel pastadeeg en druk het deeg voorzichtig in de holtes in de vorm. Gebruik een spuitzak of twee kleine koffielepels en vul de holtes met een kleine hoeveelheid vulling. Leg er een tweede vel pastadeeg op. Ga met een deegroller over de vorm, zodat de ravioli gekartelde randjes krijgen. Stort het vel ravioli uit de vorm en maak de kussentjes eventueel in repen of een voor een van elkaar los.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de preien grondig en snijd ze dan in ronde plakjes. Blancheer de plakjes prei in 1 liter kokend, gezouten water. Giet de plakjes prei af zodra ze gaar zijn.
Schik een half vel ravioli in een ovenschaal. Bedek met wat plakjes prei. Sprenkel er wat slagroom over en bestrooi met nootmuskaat en zout en peper. Ga zo door met nog 3 halve vellen ravioli.
Strooi er Parmezaanse kaas over en zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Serveer direct uit de oven en geef er een salade van platte peterselie bij.
Extra benodigd
Raviolivorm
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde ravioli met prei' is afkomstig uit het kookboek...
Ravioli
Sandra Mahut
Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals... lees verder
© Good Cook