Ravioli met fromage frais en bieslook en romige boletensaus
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g fromage frais (Petit-suisse, kwark of ricotta)
- 5 sprieten verse bieslook
- 400 g pastadeeg naturel
- 200 g boleten (vers of uit de diepvries)
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel verkruimeld kalfsbouillonblokje
- 300 ml slagroom
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- ½ biologisch groentebouillonblokje
- snufje paprikapoeder
- 5 sprieten verse bieslook
Bereiden
Draai voor de raviolivulling de fromage frais en het bieslook in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit in hetzelfde formaat als de raviolivorm. Bekleed de vorm zorgvuldig met het dunne vel pastadeeg en druk het deeg voorzichtig in de holtes in de vorm. Gebruik een spuitzak of twee kleine koffielepels en vul de holtes met een kleine hoeveelheid vulling. Leg er een tweede vel pastadeeg op. Ga met een deegroller over de vorm, zodat de ravioli gekartelde randjes krijgen. Stort het vel ravioli uit de vorm en maak de kussentjes eventueel in repen of een voor een van elkaar los.
Bak de verse boleten in een beetje olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur tot ze goudgeel zijn. Schep er het verkruimelde bouillonblokje door en blus de pan af met de slagroom. Laat 5 minuten sudderen. Schep er dan de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper.
Breng een grote pan water aan de kook en doe er het groentebouillonblokje in. Kook de ravioli, in twee grote stukken verdeeld of een voor een losgemaakt, 2 minuten in de bouillon. Giet de ravioli af.
Schik de ravioli direct op grote borden en schep er de warme saus over. Bestrooi met paprikapoeder en gesnipperde bieslook.
Extra benodigd
Raviolivorm
Kookboek
Het recept 'Ravioli met fromage frais en bieslook en romige boletensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Ravioli
Sandra Mahut
Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals... lees verder
© Good Cook