Zelfgemaakt raviolideeg
- 400 g deeg
- 25 min
- waardering 7,7
- Overig
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 groot ei
Bereiden
Zeef de bloem boven een ruime kom.
Klop het ei in een andere kleine kom los met het 80 ml koud water.
Schep 1 theelepel zout of fleur de sel door de bloem en maak een kuiltje in het midden. Giet er het eimengsel in en meng vanuit het midden door elkaar tot de massa samenhangt. Kneed ca. 10 minuten met je handen tot het deeg heel elastisch en soepel is.
Wikkel het deeg in folie en laat het ca. 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in acht stukken en vorm tot acht kleine balletjes deeg. Rol elke balletje deeg met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit.
Je kunt ook een pastamachine gebruiken voor het uitrollen. Rol het deeg door de machine en stel die steeds smaller in tot je ten slotte op de smalste stand werkt. Het deeg moet zo dun mogelijk en mooi elastisch zijn.
Kookboek
Het recept 'Zelfgemaakt raviolideeg' is afkomstig uit het kookboek...
Ravioli
Sandra Mahut
Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals... lees verder
© Good Cook