Spaghetti carbonara recepten
-
tip Spaghetti carbonara
Vlees, 30 min 7,7
-
tip Spaghetti carbonara van Rick Stein
Vlees, 20 min 8,2
-
Jamie Oliver: klassieke carbonara
Vlees, 30 min 7,5
-
Makkelijke spaghetti carbonara
Vlees, 15 min 7,8
-
Spaghetti carbonara met doperwtjes en tuinbonen
Vegetarisch, 25 min 7,9
-
Spaghetti carbonara van Ainsley Harriott
Vlees, 20 min 7,6
-
Spaghetti carbonara van Onno Kleyn
Vlees, 15 min 8,1
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Spaghetti carbonara
Klop in een grote schaal 2 eieren en 4 eierdooiers met 200 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar. Voeg 300 ml olijfolie extra vierge en 50 g boter in blokjes toe. Bak in een koekenpan zachtjes 200 g in blokjes gesneden pancetta met een paar druppels olijfolie; schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan 150 g gepelde, fijngesneden ui lichtbruin. Voeg de pancetta toe en geleidelijk ook ½ glas droge witte wijn. Doe dit alles als het iets is afgekoeld bij de ingrediënten in de schaal. Kook 600 g spaghetti al dente. Roer een paar eetlepels kookwater door de saus in de schaal en giet de spaghetti af. Doe hem in de eiersaus in de schaal en meng langdurig; dien de spaghetti carbonara op.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]