Spaghetti all'amatriciana

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 24 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 100 g pancetta, in blokjes
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 500 g tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden
  • 1 verse chilipeper, fijngehakt
  • 350 g spaghetti

Bereiden

Bestrijk een vlamvaste schaal met olie, doe er de pancetta in en bak tot het vet smelt. Doe er de ui bij en fruit hem in 10 minuten op laag vuur lichtbruin; roer af en toe.

Voeg de tomaten en chilipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 minuten pruttelen; voeg zo nodig wat heet water toe.

Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat de spaghetti uitlekken en roer de spaghetti in een warme schaal door de saus.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti all'amatriciana' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel

Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Spaghetti tips

Reacties op dit recept

  • Adriaan De meeste recepten geven ook italiaanse kaas op. Is dat niet standaard eigenlijk?
    • Maurice Bij dit Amatriciani recept hoort geen kaas omdat het niet matcht met Pancetta.
  • gustaaf Met uitzondering van de pasta alla vongole [venuschelpjes] uit Venetië is vers geraspte kaas inderdaad standaard over de pasta die in Italië als voorgerecht [primo] wordt gegeten. In het noorden is dat grana padano uit Padau, in Midden-Italië parmezaanse kaas en in het zuiden de schapenkaas pecorino.
  • Lydia Mijn favoriete pasta uit Rome. Gisteren dit recept klaargemaakt, en het smaakte precies zoals in Rome, heerlijk! Ook bij mijn gasten een groot succes.
  • Jonnie Hoewel het in half Rome op de menukaart staat, is pasta all'amatriciana of alla matriciana niet afkomstig uit Rome, maar uit Amatrice, dat we tegenwoordig helaas beter kennen van de gevolgen van recente aardbevingen...