Snelle spaghetti bolognese

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 35 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1½ ui, gesnipperd
  • 400 g gezeefde tomaten uit blik
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 3 druppels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepgevroren)
  • 2 druppels Spaanse pepersaus of Tabasco
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 snee witbrood, geroosterd en verkruimeld
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 300 g spaghetti

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit 2 gehakte teentjes knoflook en 1 gesnipperde ui gedurende 3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, de tomatenpuree, het citroensap, de suiker, het basilicum en de Spaanse pepersaus of Tabasco toe. Voeg een beetje zout en peper toe. Laat 10 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op gasstand 7 / 210 °C.

Meng het gehakt met de rest van de knoflook en ui, het ei, de Parmezaanse kaas, het broodkruim, de peterselie en zout en peper. Rol er bolletjes van ter grootte van een walnoot en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met 1 eetlepel olie en zet 5-10 minuten in de oven.

Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en wentel ze er in rond.

Kook de spaghetti al dente en dien op met de gehaktballetjessaus.

Tip

Als je een restje rode wijn hebt, roer dan 2 eetlepels door de saus.

Kookboek

Het recept 'Snelle spaghetti bolognese' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta en risotto

'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Spaghetti tips

Reacties op dit recept

  • M. Súper lekker, en zó klaar. Zéker als je jezelf de moeite van het ballen draaien bespaart en het rul gebakken toevoegt aan de saus ;-)
  • Yvonne bedankt M :))
  • Larissa Heerlijk!
  • Nancy Heerlijk. Had niet alles in huis. Peterselie en kaas. Maar even lekker hoor.
  • Esther Jummie! Super snel, lekker en makkelijk! Kan trouwens ook lekker met vegetarisch gehakt.
  • Nelleke Heerlijk. Precies zo gemaakt. Gesmuld hebben we. Precies, nou ja... een paar ontvelde tomaten toegevoegd. Het verhoogt de smaak vind ik. Ietwat zuurder.
  • Nelleke Nog een keer gemaakt. Gehaktballen met in midden beetje gehakte rozemarijn en wat geraspte kaas. Even aangebraden en vervolgens 15 min in 180 gr. oven. Wat anders maar heerlijk was het.
  • Peter Dit is wat mij betreft het beste spaghetti Bolognese recept!
  • Coby Een superrecept. Ik heb de gehaktballetjes wel op 240 graden gebakken in mijn (oude) oven met boven- en onderwarmte minimaal 10 minuten. Ook even omgedraaid tussendoor. Zo werden ze lekker bruin gebakken. Ik heb het gerecht in de middag klaargemaakt. Zo konden de smaken lekker intrekken. 's Avonds spaghetti koken en saus opwarmen. Leuk, ik wist niet dat het ook zo kon.
  • Coby O ja. Ik heb er ook nog twee rijpe ontvelde tomaten bijgevoegd.