Tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 350 g tagliatelle
- 300 g peultjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 zalmfilets zonder huid van ca. 120 g per moot
- 2 eetrijpe avocado's
- blaadjes van 20 g dille, grof gesneden
- 250 ml crème fraîche
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 1 limoen, in partjes
Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe. Giet af en zet apart.
Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier en wrijf in met zout en peper. Bak de zalmfilets 2-3 minuten per kant.
Meng het vruchtvlees van de avocado's met bijna alle dille, de crème fraîche, limoenrasp en het limoensap in een maatbeker en pureer met een staafmixer glad. Breng de saus op smaak met flink wat zout en peper.
Roer de avocado-dillesaus door de tagliatelle en peultjes. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en leg op elk bord een stuk zalm in het midden. Garneer met een partje limoen en de overige dille.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Pasta
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten van 'Pasta' ontdek je allerlei soorten pastarecepten, van klassiekers als pasta bolognese, spaghetti aglio e olio en mac & cheese uit de oven tot verrassende tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus of... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld