Flammkuchen met brie en appel
bereiden
Ingrediënten
- 1 rol koelvers flammkuchendeeg (260 g)
- 100 ml crème fraîche
- 10 sprieten bieslook, fijngesneden
- ½ appel, in plakjes
- 200 g brie, in plakken
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel honing
- 30 g rucola
- 40 g walnoten, grof gehakt
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een indirecte opstelling met het hitteschild en de pizzasteen en verwarm tot 220 °C.
Rol het flammkuchendeeg uit en bestrijk met de crème fraîche en bestrooi met de bieslook. Beleg de flammkuchen met de appel, bie, rijm en honing.
Schep de flammkuchen met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen en bak 8 tot 12 minuten, tot de korst goudbruin en krokant is.
Garneer de flammkuchen met de rucola en walnoten en snijd in punten.
Extra benodigd
Hitteschild, pizzasteen, pizzaschep
Kookboek
Het recept 'Flammkuchen met brie en appel' is afkomstig uit het kookboek...
De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten
Zowie Tak
Met 'De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten' van Zowie Tak ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of dat nu nasi goreng is of een entrecote met chimichurri
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide