Pizzadeeg recepten

Zie ook

Pizzadeeg

Pizzadeeg

Los 40 g gist op in ¼ kopje lauw water; voeg wat bloem toe. Roer en laat het mengsel 30 minuten vochtvrij rusten. Maak een bergje van 700 g bloem met een kuiltje erin en giet daar het gist en wat zout in. Kneed het deeg 15 minuten met kracht. Vorm een deegbal, bestuif deze met bloem en laat hem 90 minuten in een kom op een warme, tochtvrije plaats tot tweemaal zijn volume rijzen. Kneed de bal pizzadeeg nog 1 minuut en rol hem tot een ronde deeglap uit. Vorm met uw duimen een opstaand randje. U kunt de pizza nu beleggen en bakken.

Tip: maak om tijd te besparen een dubbele hoeveelheid pizzadeeg en vries de helft in. Dat kan geen kwaad: het deeg rijst zelfs verder tijdens het ontdooien.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: area381 | Shutterstock.com ]