Pizzadeeg (basisrecept)
- 1 portie
- 15 min
- waardering 7,7
- Overig
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 400 g bloem
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Roer in een kommetje de gist en suiker met 200 ml handwarm water. Laat het 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad mengsel.
Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en 4 eetlepels olie bij het gistmengsel en strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte theedoek en laat het deeg op een warme plaats 30-45 minuten rijzen.
Bron
Het recept 'Pizzadeeg (basisrecept)' wordt je aangeboden door okoko recepten.