Pizzabodem

  • 1 bodem
  • 100 min
  • waardering 7,5
  • Overig
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 7 g gedroogde gist of 21 g verse gist
  • 500 g pizzabloem
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Los de gist op in 300 ml lauwwarm water en meng met de pizzabloem en 1 theelepel zout. Voeg de olijfolie toe en kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de pizza volgens het recept naar keuze. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van het beleg zal dit ongeveer 5 à 10 minuten duren.

Het recept 'Pizzabodem' is afkomstig uit het kookboek De geheimen van de mediterrane keuken van Oil & Vinegar. © Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizzadeeg recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!