Pizzadeeg van John Torode

  • 1 portie
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Overig
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 g verse gist
  • ½ theelepel suiker
  • 375 g '00' (doppio zero) bloem, plus iets extra's
  • 1 eetlepel olijfolie, plus iets extra's

Bereiden

Meng 250 ml warm water, de gist en de suiker voor het deeg en laat het mengsel 10 minuten staan.

Doe de helft van de bloem in een mengkom met deeghaak van een keukenmachine en giet er de vloeistof bij. Zet de machine 10 minuten op de middelste stand en zet het mengsel 10 minuten op een warme plaats.

Als het schuimig is geworden, voegt u de rest van de bloem, 1 theelepel zout en de olijfolie toe. Zet de machine nog 5 minuten aan.

Leg het deeg in een ingeoliede kom, dek het met een doek af en laat het rijzen tot de omvang verdubbeld is (ca. 30 minuten).

Sla het deeg door (met kracht op het werkvlak slaan) en kneed het 4 minuten; het moet zacht maar niet al te elastisch zijn.

Bron

Het recept 'Pizzadeeg van John Torode' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: area381 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pizzadeeg recept tips

Reacties op dit recept

  • saskiaIk neem aan dat de halve theelepel suiker, zout moet zijn.

    reageren

  • redactie okoko recepten@Saskia - Het recept is correct.

    reageren