Gebakken rijst recepten
-
tip
Gordon Ramsay: Kantonese gebakken rijst
Vis, 25 min 7,9
-
tip
Gebakken rijst op z'n Japans (cha-han)
Vis, 15 min 7,8
-
Gebakken rijst 'primavera'
Vegetarisch, 25 min 8,5
-
Gebakken rijst met garnalen
Vis, 25 min 7,5
-
Gebakken rijst met kalkoen en ei
Gevogelte, 25 min 7,4
-
Gebakken rijst met kimchi
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Gebakken rijst met mosterdkool en olijven
Vis, 20 min 8,5
-
Kantonese gebakken rijst
Vlees, 45 min 7,7
-
Kruidige gebakken rijst met spekjes
Vlees, 20 min 8,5
-
Vietnamese gebakken rijst (com rang)
Vis, 20 min 7,8
Zie ook
Gebakken rijst
Hak 1 lente-uitje fijn. Klop 4 eieren los met 1 theelepel gehakte lente-uitjes en een snufje zout. Kook 50 g verse doperwten 3-4 minuten in kokend water of doperwten uit de diepvries gedurende 1 minuut. Verhit een wok op hoog vuur en laat 60 ml olie goed heet worden. Zet het vuur lager, giet het eimengsel in de wok en roer even. Doe 550 g koude gekookte langkorrelige rijst erbij voordat het ei te zeer gestold is, zet het vuur hoog en blijf roeren om de rijst rul te maken en het ei in stukjes te verdelen. Doe de erwten en de rest van de lente-uitjes erbij en voeg naar smaak zout toe. Roerbak alles nog 1 minuut en serveer de gebakken rijst direct.
[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]