Gebakken rijst met kalkoen en ei
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g snelkookrijst
- 4 eetlepels olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g kalkoenfilet, in hele smalle reepjes
- 100 g bacon, in hele smalle reepjes
- 2 theelepels sambal
- 1 theelepel kerrie
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sojasaus
- 2 eieren, losgeklopt
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in de wok en roerbak de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de kalkoen en bacon toe en roerbak het geheel 5 minuten.
Voeg de sambal, kerrie, gember en sojasaus toe en schep de rijst erdoor. Roerbak het geheel 5 minuten. Voeg de eieren toe en roerbak ze mee tot ze gestold zijn.
Serveer de rijstschotel in de wok. Lekker met atjar en een komkommersalade.
Kookboek
Het recept 'Gebakken rijst met kalkoen en ei' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© InmercGebakken rijst tips
Reacties op dit recept
- WA Prima recept, een echte aanrader! Eerste keer gemaakt zonder sambal, alleen maar omdat het niet in huis was. Later nog een keer gemaakt mét sambal: sambal MOET er echt in om dit gerecht een aanrader te maken.