Gebakken rijst met garnalen

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Bevat per portie

405 kcal

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 50 g spekblokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 100 g (diepvries)doperwten
  • 75 g gepelde kleine, roze garnalen
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 2 eieren

Bereiden

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak intussen het spek zachtjes in de olie uit. Bak de lente-uitjes 1 minuut mee. Voeg nu de doperwten en garnalen en sojasaus toe en bak alles al omscheppend 2 minuten.

Klop de eieren met een snufje zout los en voeg ze al kloppend bij de groenten.

Voeg de rijst toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend enkele minuten. Lekker bij roergebakken en Chinese gerechten. Koud ook lekker als salade bij de barbecue.

Het recept 'Gebakken rijst met garnalen' wordt je aangeboden door . Beeld: stocksolutions | Shutterstock.com

Gebakken rijst tips