Rijstgratin

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Bevat per portie

445 kcal

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 250 ml melk
  • 125 g belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klop de eieren los met peper, zout, de uitgeperste knoflook, de melk en de helft van de kaas. Meng het door de rijst en schep alles in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover.

Bak de gratin in de oven in ca. 25 minuten bruin en gaar. Lekker bij lamskoteletjes, karbonaadjes en biefstuk.

Het recept 'Rijstgratin' wordt je aangeboden door . Beeld: MShev | Shutterstock.com

Overige rijst tips