Rijstgratin
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,4
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 445 kcal
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 250 ml melk
- 125 g belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop de eieren los met peper, zout, de uitgeperste knoflook, de melk en de helft van de kaas. Meng het door de rijst en schep alles in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover.
Bak de gratin in de oven in ca. 25 minuten bruin en gaar. Lekker bij lamskoteletjes, karbonaadjes en biefstuk.
Bron
Het recept 'Rijstgratin' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: MShev | Shutterstock.com