Thaise rijst met krab en peterselie
bereiden
Ingrediënten
- 3 builtjes langkorrelige snelkookrijst (totaal 375 g)
- 2 handenvol doperwten uit de diepvries
- 6 eetlepels olie
- 3 eetlepels uien, gesnipperd
- 2 blikjes krabvlees (ca. 300 g), uitgelekt en verbrokkeld
- 2½ eetlepel sojasaus
- 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
Bereiden
Bereid de rijst en doperwten elk afzonderlijk in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd ze warm.
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de uien toe en fruit ze 3 minuten. Doe de krab, doperwten, sojasaus en peterselie erbij en fruit het geheel 20 tot 30 seconden.
Meng in de kom de warme rijst met de gebakken krab. Breng op smaak met peper en zout en serveer het gerecht direct.
Tip
Je kunt natuurlijk naar smaak meer of minder sojasaus gebruiken en het krabvlees eventueel door stukjes surimi vervangen. Dit gerecht is in precies 12 minuten klaar, handig voor onverwachte eters.
Kookboek
Het recept 'Thaise rijst met krab en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst & risotto
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc