Thaise rijst met krab en peterselie

  • 6 personen
  • 12 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 builtjes langkorrelige snelkookrijst (totaal 375 g)
  • 2 handenvol doperwten uit de diepvries
  • 6 eetlepels olie
  • 3 eetlepels uien, gesnipperd
  • 2 blikjes krabvlees (ca. 300 g), uitgelekt en verbrokkeld
  • 2½ eetlepel sojasaus
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden

Bereiden

Bereid de rijst en doperwten elk afzonderlijk in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd ze warm.

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de uien toe en fruit ze 3 minuten. Doe de krab, doperwten, sojasaus en peterselie erbij en fruit het geheel 20 tot 30 seconden.

Meng in de kom de warme rijst met de gebakken krab. Breng op smaak met peper en zout en serveer het gerecht direct.

Tip

Je kunt natuurlijk naar smaak meer of minder sojasaus gebruiken en het krabvlees eventueel door stukjes surimi vervangen. Dit gerecht is in precies 12 minuten klaar, handig voor onverwachte eters.

Kookboek

Het recept 'Thaise rijst met krab en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Rijst & risotto

Aude de Galard & Leslie Gogois

Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!