Nasi goreng met varkensvlees en garnalen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kleine gele ui (100 g), gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in vieren
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 eieren
  • 125 g gepelde rauwe garnalen
  • 600 g koude, gekookte langkorrelige rijst
  • 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 125 g geroosterd varkensvlees, in dunne plakken
  • 2 eetlepels lichte sojasaus

Bereiden

Wrijf of maal de gele ui met knoflook en trassi tot een gladde massa.

Verhit de helft van de olie in een middelgrote koekenpan, breek de eieren in de pan, bak er spiegeleieren van en houd ze warm.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of een ruime koekenpan en roerbak het uimengsel tot het begint te geuren. Doe er de garnalen bij en roerbak ze tot ze van kleur beginnen te veranderen.

Voeg rijst, lente-ui, varkensvlees en sojasaus toe en roerbak tot alles goed heet is. Serveer de nasi goreng met de eieren.

Tips

Om tijd te besparen kunt u kleine porties gekookte rijst invriezen en zoveel ontdooien als u voor een maaltijd nodig heeft. 8ij dit gerecht past gado gado en u kunt er kroepoek bij geven of geroergebakte oosterse groente.

Kookboek

Het recept 'Nasi goreng met varkensvlees en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Indonesisch

diverse auteurs

Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Nasi recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!