Nasi met omeletreepjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2½ eetlepel plantaardige olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels sambal oelek of chilisaus
- 2 theelepels garnalenpasta
- 1 grote kipfilet van ca. 220 g, in blokjes
- 200 g gepelde, rauwe garnalen, grof gehakt
- 100 g wortel, fijngeraspt
- 200 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
- 100 g sperziebonen, afgehaald en fijngehakt
- 500 g koude, gekookte basmatirijst, de korrels rul gemaakt
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 grote eieren, losgeklopt met een snufje zout
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote koekenpan tot de olie heet is. Voeg de ui toe en roerbak 2 tot 3 minuten op hoog vuur, of tot de ui gaar en goudgeel is. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de sambal oelek en garnalenpasta toe en roerbak 1 minuut. Voeg de blokjes kip toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze ondoorschijnend en net gaar zijn.
Voeg de wortel, maïs en sperziebonen toe en roerbak ca. 2 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Doe de rijst en sojasaus in de wok en schep alles goed om. Laat onder regelmatig omscheppen bakken tot de rijst heet is. Neem van het vuur en zet weg.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en giet er het losgeklopte ei in. Laat zonder roeren stollen tot een dunne omelet. Leg de omelet op een snijplank en laat hem 1 minuut afkoelen. Rol de omelet strak op. Snijd de omelet dan overdwars in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel de nasi over vier kommen en garneer met de reepjes omelet.
Kookboek
Het recept 'Nasi met omeletreepjes' is afkomstig uit het kookboek...
Roerbakken
Nadia Arumugam
Hakken, sissen, bakken. Snel en makkelijk te maken recepten voorde lekkerste roerbak-schotels. Met recepten voor noedels en rijst, groenten, vlees, gevogelte... lees verder
© Good Cook