Bietenrisotto uit de oven

4 personen
bereiden

waardering 9obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g carnarolirijst
  • 400 g verse bietjes, geraspt
  • 100 ml witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 120 g geitenkaas
  • 50 g hazelnoten
  • handvol rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.

Verwarm de olie in een braadpan en voeg de ui en een snufje zeezout toe. Roer kort, leg het deksel op de pan en bak de ui in 10 minuten glazig; roer halverwege door.

Voeg de carnarolirijst toe, roer 1 minuut en roer dan de geraspte bietjes erdoor. Schenk de witte wijn erbij, laat in 1 minuut verdampen en schenk dan de bouillon erbij.

Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en zet 40 minuten in de oven.

Verdeel dan de geitenkaas en hazelnoten over de risotto, leg het deksel weer op de pan en zet hem 10 minuten terug in de oven.

Verdeel de rucola en versgemalen zwarte peper over de risotto en dien meteen op.

Tip

Je hebt hier een braadpan nodig die zowel op het vuur als in de oven kan.

Opmerking

In het begin moet je een paar minuten roeren maar daarna neemt de oven het van je over. Deze helder roze risotto is perfect als je eters krijgt, want het is een ware eyecatcher.

Kookboek

Het recept 'Bietenrisotto uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Dé bakplaat

In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete traybake-gerecht

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: David Loftus

Risotto tips