Bietenrisotto uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g carnarolirijst
- 400 g verse bietjes, geraspt
- 100 ml witte wijn
- 1,5 liter groentebouillon
- 120 g geitenkaas
- 50 g hazelnoten
- handvol rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
Verwarm de olie in een braadpan en voeg de ui en een snufje zeezout toe. Roer kort, leg het deksel op de pan en bak de ui in 10 minuten glazig; roer halverwege door.
Voeg de carnarolirijst toe, roer 1 minuut en roer dan de geraspte bietjes erdoor. Schenk de witte wijn erbij, laat in 1 minuut verdampen en schenk dan de bouillon erbij.
Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en zet 40 minuten in de oven.
Verdeel dan de geitenkaas en hazelnoten over de risotto, leg het deksel weer op de pan en zet hem 10 minuten terug in de oven.
Verdeel de rucola en versgemalen zwarte peper over de risotto en dien meteen op.
Tip
Je hebt hier een braadpan nodig die zowel op het vuur als in de oven kan.
Opmerking
In het begin moet je een paar minuten roeren maar daarna neemt de oven het van je over. Deze helder roze risotto is perfect als je eters krijgt, want het is een ware eyecatcher.
Kookboek
Het recept 'Bietenrisotto uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Dé bakplaat
Rukmini Iyer
In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete traybake-gerecht
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: David Loftus