Pompoen risotto van restaurant De Watergeus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 200 g pompoen, in kleine blokjes
- 200 g risottorijst
- 500 ml kalfsbouillon (of tomatenbouillon)
- 100 ml witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- klont boter
Bereiden
Giet een beetje olijfolie in een pannetje (gietijzer, geen roestvrijstaal). Zweet er de sjalot en de pompoenblokjes in aan.
Voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door. Voeg de bouillon en de wijn toe. Kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.
Roer op het laatste moment de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de boter.
Tip
Deze pompoen risotto is heel lekker bij gebakken vis. Maak dan een saus van gaargekookte, gepureerde pompoen met wat verse gember, een niet te zuinige scheut room en veel vers gemalen zwarte peper!
Het recept 'Pompoen risotto van restaurant De Watergeus' wordt je aangeboden door chef Cor van Schaik van De Watergeus. Beeld: IriGri | Shutterstock.com
Risotto tips
Reacties op dit recept
- Micky Geproeft tijdens Alphen culinair. Bijzonder lekker.
- Nelleke Gisteren gemaakt volgens recept. Heerlijk. Wanneer maak je het weer, dan kom ik weer eten...
- Stephanie Dit heb ik afgelopen week gemaakt. Was mega lekker. Inderdaad ook met de vis / gemberpompoensaus. Goede combi!