Risotto met gorgonzola en hazelnoten
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g risottorijst (riso arborio)
- 100 ml droge witte wijn
- 200 g gorgonzola, in kleine stukjes
- 30 g boter
- 1 tot 2 handenvol hazelnoten, grof gehakt
Bereiden
Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en fruit hem ongeveer 2 minuten. Doe de rijst erbij en bak hem onder voortdurend omscheppen 2 minuten op laag vuur, tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Voeg zodra de wijn helemaal is opgenomen 1 soeplepel bouillon toe. Ga door met roeren tot de bouillon goed is opgenomen. Herhaal dit schep na schep en onder voortdurend roeren tot de bouillon op is (ca. 20 minuten).
Voeg zodra de rijst gaar is de gorgonzola en boter toe. Maal er wat peper over. Schep goed om en laat de risotto 2 minuten staan. Garneer de risotto met de hazelnoten en serveer.
Variatietips
Probeer deze risotto eens met een mengsel van hazel- en walnoten. Lekker knapperig! Of serveer een paar dunne plakjes peer bij deze risotto. Om de smaak iets zachter te maken kun je de helft van de gorgonzola vervangen door fontina (een smeltkaas).
Kookboek
Het recept 'Risotto met gorgonzola en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst & risotto
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc