Risotto met paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 200 g boleten, in plakken
- 150 g cantharellen, in plakken
- 100 g weidekringzwammen, verkrijgbaar bij goed gesorteerde groentewinkels
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 60 g boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g arboriorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de bouillon in een pan.
Bak de paddenstoelen en knoflook 3 tot 4 minuten in 30 g boter in een koekenpan.
Fruit de sjalotjes ongeveer 3 minuten in de olijfolie in een ruime pan op laag vuur. Schep er de rijst door en bak al roerend tot de korrels doorschijnend zijn. Giet er de witte wijn bij en laat ongeveer 5 minuten koken op middelhoog vuur.
Voeg 300 ml hete bouillon toe en bestrooi met zout en peper. Laat onder regelmatig roeren sudderen op matig vuur tot de bouillon bijna is opgenomen. Ga zo door met bouillon toevoegen, waarbij je regelmatig roert, tot de rijst bijtgaar is. Dit duurt ongeveer 17 tot 18 minuten. Schep er een paar minuten voor de risotto klaar is het paddenstoelenmengsel door.
Neem de pan van het vuur. Schep er de in stukjes gesneden boter en Parmezaanse kaas door tot alles goed gemengd is. Dien de risotto meteen op.
Tip
Je kunt desgewenst kant-en-klaar gebakken paddenstoelen uit de diepvries gebruiken. Fruit ze, zonder te laten ontdooien, in een koekenpan en pas de kooktijden aan.
Kookboek
Het recept 'Risotto met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Risotto bellissimo!
Valéry Drouet
Ontdek hoe lekker risotto is, hoe heerlijk romig en vol van smaak... Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn... lees verder
© Good Cook