Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 200 g paddenstoelen, fijngesneden
- 200 g risottorijst
- 500 ml kalfsbouillon (of groentebouillon)
- 100 ml witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- klont boter
Bereiden
Giet een beetje olijfolie in een pannetje (gietijzer, geen roestvrijstaal). Zweet er de sjalot en de paddenstoeltjes in aan.
Voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door. Voeg de bouillon en de wijn toe. Kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.
Roer op het laatste moment de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de boter.
Tip
Serveer bij deze risotto saté van paddenstoelen en elke vegetariër is tevreden!
Bron
Het recept 'Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus' wordt je aangeboden door chef Cor van Schaik van De Watergeus. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com