Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g paddenstoelen, fijngesneden
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml kalfsbouillon (of groentebouillon)
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter

Bereiden

Giet een beetje olijfolie in een pannetje (gietijzer, geen roestvrijstaal). Zweet er de sjalot en de paddenstoeltjes in aan.

Voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door. Voeg de bouillon en de wijn toe. Kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.

Roer op het laatste moment de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de boter.

Tip

Serveer bij deze risotto saté van paddenstoelen en elke vegetariër is tevreden!

Bron

Het recept 'Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus' wordt je aangeboden door chef Cor van Schaik van De Watergeus. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Risotto recept tips

Reacties op dit recept

  • ALijkt me heerlijk. Ik ben dol op risotto.

    reageren

  • JudithLeuk, een echt restaurantrecept. Misschien leuk om dat meer te doen op deze website? Gewoon een hele rubriek lijkt me geweldig.

    reageren

  • WiekeLeuke variatie voor de herfst / winter is om de witte wijn te vervangen door rode wijn! Erg lekker en de risotto krijgt dan een paarsachtige kleur, ziet er mooi uit!

    reageren

  • martinaIk heb er nog een handjevol eekhoorntjesbrood (gedroogd en geweekt in warm water) aan toegevoegd. Dit maakt de smaak van champignons intenser. Super lekker...

    reageren

  • GerdaIk doe bij het sjalotje nog 2 tenen knoflook fijngesneden, en in plaats van kalfsbouillon neem ik bospaddenstoelenbouillon en voor de boter in de plaats gebruik ik 'n scheut truffelolie! Je weet echt niet wat je proeft...

    reageren