Risotto met paprika en saffraan

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 groene, 2 rode en 2 oranje paprika's
  • 4 eetlepels marsala (of sherry of Madeira)
  • 900 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g arboriorijst
  • 1 snufje gemalen saffraan
  • ½ bosje basilicum, in fijne reepjes

Bereiden

Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met het snijvlak naar onderen ca. 15 minuten onder de op 220 °C voorgewarmde ovengrill. Haal als het velletje gebruind is en blaasjes krijgt de paprika's uit de oven. Laat ze kort in een plasticzakje afkoelen en trek dan het velletje eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne strookjes en meng met de marsala.

Verhit de bouillon in een pan.

Verhit de olie in een pan en stoof daarin de ui glazig. Voeg de rijst toe en laat deze al omscheppend licht bruineren. Voeg geleidelijk de bouillon per kopje tegelijk toe en laat onder bijna voortdurend roeren door de rijst opnemen. Roer de saffraan erin en kruid met zout en peper naar smaak.

Voeg als de rijst na ca. 25 minuten romig en zacht is het paprikamengsel voorzichtig toe. Strooi het basilicum over de risotto en serveer.

Het recept 'Risotto met paprika en saffraan' wordt je aangeboden door

Risotto tips