Risotto met Parmezaanse kaas
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 200 g arboriorijst (superfino) of carnarolirijst (superfino)
- 50 ml droge witte wijn
- 20 g boter, in blokjes
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de kippenbouillon zachtjes in een pan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg de rijst toe. Bak de rijstkorrels al roerend met een houten lepel tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de witte wijn toe en roer net zolang tot de wijn volledig is opgenomen.
Schenk een soeplepel bouillon bij de rijst. Laat de rijstkorrels de bouillon absorberen en voeg opnieuw een soeplepel bouillon toe. Voeg op deze manier de rest van de warme bouillon toe. Wacht steeds tot de eerder toegevoegde bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
Haal de koekenpan van het vuur en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe. Laat de risotto 1 tot 2 minuten staan en roer dan goed. De rijst krijgt nu een mooie, romige textuur. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de risotto meteen.
Kookboek
Het recept 'Risotto met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst
Laurence & Gilles Laurendon
Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom... lees verder
© Uitgeverij Terra