Risotto primavera
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 scheut olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 prei, in dunne ringen
- 7 artisjokbodems uit blik (uitlekgewicht ca. 200 g), uitgelekt en in vieren
- 250 g risottorijst (riso arborio)
- 200 ml droge witte wijn
- 200 g peultjes
- 150 g doperwten
- 2 wortels, in kleine stukjes
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ bosje bieslook, fijngesneden
Bereiden
Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, prei en artisjokbodems toe. Bak ze al omscheppend ongeveer 5 minuten. Doe de rijst erbij en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten op laag vuur, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Voeg zodra de wijn helemaal is opgenomen 1 soeplepel bouillon toe en doe ook de peultjes, doperwten en wortelen erbij. Ga door met roeren tot de bouillon goed is opgenomen. Herhaal dit schep na schep en onder voortdurend roeren tot de bouillon op is (ca. 20 minuten).
Voeg zodra de rijst gaar is van het vuur af de Parmezaanse kaas en het bieslook toe. Voeg royaal peper en zout toe. Schep goed om en laat de risotto 2 minuten staan voordat je hem serveert.
Variatietip
Vleesliefhebbers kunnen vlak voor het opdienen wat stukjes pata negra (Spaanse ham) toevoegen.
Kookboek
Het recept 'Risotto primavera' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst & risotto
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc