Risotto met rode wijn en ui
bereiden
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote tenen knoflook, gesnipperd
- 3 rode uien, in halve ringen
- 1 takje rozemarijn + wat extra om te serveren
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 220 ml rode wijn
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 75 ml plantaardige room
Bereiden
Breng de groentebouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bouillon sudderen.
Verhit de olijfolie in een diepe pan met antiaanbaklaag. Bak daarin de knoflook, ui en rozemarijn glazig en licht goudbruin, als de olie heet is.
Voeg de rijst toe. Bak deze 30 seconden om de rijst een beetje te roosteren. Blus af met de balsamicoazijn en rode wijn. Doe er, als alle wijn door de rijst is opgenomen, 200 ml hete groentebouillon bij. Blijf telkens onder voortdurend roeren porties hete bouillon toevoegen. Zorg dat de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen voordat je de volgende portie erbij giet. Dit proces duurt ca. 15-20 minuten. Proef of de rijst al dente is voordat je verder gaat.
Haal de pan van het vuur. Roer de edelgistvlokken en room door de rijst. Verdeel de risotto over twee borden of kommen. Garneer met wat rozemarijn en zwarte peper.
Kookboek
Het recept 'Risotto met rode wijn en ui' is afkomstig uit het kookboek...
Veganista
Luna Trapani
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu
... lees verder © Uitgeverij Terra