Risotto met roergebakken tijgergarnalen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 605 kcal
Ingrediënten
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter visbouillon (van tabletten)
- 300 g diepvries doperwten
- 500 g tijgergarnalen
- 2-4 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeuïg.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba's met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba's roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over.
Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Lekker met komkommersalade.
Variatietip
Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.
Bron
Het recept 'Risotto met roergebakken tijgergarnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau