Risotto met rucola

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 peperoncinopepertje, gemalen
  • olijfolie
  • 5 bosjes rucola
  • 1 bouillonblokje (Dado Star)
  • 3 ansjovisfilets, opgelegd in olie, in fijne reepjes
  • 2 koppen arborio risottorijst
  • 1 handvol Parmezaanse kaas, gemalen

Bereiden

Fruit de knoflook en peperoncino in wat olijfolie in een steelpan met antiaanbaklaag. Snijd 4 bosjes rucola in fijne stukjes en voeg deze toe aan de bereiding samen met een bouillonblokje. Voeg de reepjes ansjovisfilet de bereiding.

Meng de rijst onder de bereiding en voeg vervolgens 1 liter warm water beetje bij beetje toe, waarbij je constant roert met een houten lepel. Kruid met peper en zout. Neem de stoofpot van het vuur zodra de rijst beetgaar is.

Garneer een bord met de resterende rucolablaadjes en serveer met de risotto. Bestrooi eventueel met een beetje Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Risotto met rucola' is afkomstig uit het kookboek...

La cucina di Isabella

Isabella Cozzi

Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Risotto recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!