Risotto met spek en hazelnoten
bereiden
Ingrediënten
- 900 ml gevogeltebouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels hazelnotenolie
- 300 g arboriorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 200 g spekjes
- 80 g hazelnoten, grof gehakt
- 50 g boter
- 60 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de bouillon in een pan.
Fruit de ui zonder hem te laten kleuren ongeveer 3 minuten in de hazelnotenolie in een ruime pan op matig vuur. Schep er de rijst door en bak tot de korrels doorschijnend zijn. Giet er de wijn bij en laat 4 tot 5 minuten koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 300 ml hete bouillon toe. Strooi er zout en peper over. Laat onder regelmatig roeren sudderen op matig vuur tot de bouillon bijna is opgenomen. Ga zo door met bouillon toevoegen, waarbij je regelmatig roert, tot de rijst bijtgaar is. Dit duurt ongeveer 17 tot 18 minuten.
Bak intussen de spekjes 4 tot 5 minuten in een koekenpan op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan of onder een hete grill.
Neem de pan van het vuur en schep er de spekjes, in stukjes gesneden koude boter en Parmezaanse kaas door tot alles goed gemengd is. Strooi er de geroosterde hazelnoten over en dien de risotto dan meteen op.
Kookboek
Het recept 'Risotto met spek en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Risotto bellissimo!
Valéry Drouet
Ontdek hoe lekker risotto is, hoe heerlijk romig en vol van smaak... Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn... lees verder
© Good Cook