Risotto met tomaat en rode wijn
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 sjalotten, gesnipperd
- enkele takjes rozemarijn, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 350 g carnaroli-rijst
- 200 ml rode wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blik Elvea tomatenblokjes cubetti met look 400 g
- 50 g gezouten boter
- 80 g pecorino
Bereiden
Fruit de sjalot en rozemarijn in olijfolie. Laat ze niet kleuren.
Voeg de rijst toe en roer om tot deze glazig is. Blus met de rode wijn. Voeg een derde van de bouillon en de tomatenblokjes toe wanneer alle wijn opgenomen is door de rijst. Laat verder garen op een laag vuur. Herhaal dit tot alle bouillon opgebruikt is. De rijst is dan beetgaar en heeft al het vocht geabsorbeerd.
Roer de boter door de risotto en rasp hierover de pecorino. Kruid met peper en zout en roer om.
Kookboek
Het recept 'Risotto met tomaat en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...
Italia al pomodoro
Harry Belmans
In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke
... lees verder © Uitgeverij Lannoo