Risotto met verse worst en rode wijn

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g braadworst
  • 1 sjalot
  • 420 g rijst, carnaroli, vialone nano, Roma of zelfs baldo (vermijd de 'risottorijst' uit de supermarkt, die is al voorgekookt)
  • 50 ml rode wijn
  • 120 g Parmezaanse kaas
  • 140 g boter

Bereiden

Verwijder de velletjes van de worsten en verdeel ze in kleine balletjes. Bak de balletjes in een pan goudbruin. Snipper de sjalot en bak het mee met het vlees.

Rooster in dezelfde pan de rijst 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren (doe dat echt, anders verbrandt de rijst). Blus af met de rode wijn. Maal er, als de wijn verdampt is, wat peper en zout over.

Giet er 200 ml heet water bij en roer. Herhaal dit minstens 3 keer zodra het water verdampt is. Vanaf dat moment moet de kooktijd van de rijst tussen de 15 en 17 minuten zijn. Blijf tijdens het hele proces roeren. De rijst mag nooit aanbranden of zonder water komen te staan. Blijf bij je risotto, hij is het waard.

Proef de rijst. Als je hem goed vindt, neem je hem van het vuur en voeg je de vooraf geraspte Parmezaanse kaas en de boter toe. Dek de pan met de risotto af. Meng na anderhalve minuut het gerecht heel snel door. Schep de risotto op de borden, e basta.

Kookboek

Het recept 'Risotto met verse worst en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...

Big Mamma in 30 minuten

Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open 'Big Mamma in 30 minuten', kook en geniet: het is tijd om je gezin, vrienden en (onverwachte) gasten te verrassen

... lees verder

© Good Cook

Risotto tips