Risotto met witte asperges
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 450 g risottorijst (bij voorkeur Vialone Nano)
- 100 ml droge witte wijn
- 1½ liter groente- of vleesbouillon
- 30 g boter
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Haal de aspergekopjes er af en snijd de rest in stukken van ongeveer 1½ cm.
Bereid de risotto. Verhit de olijfolie in een pan en laat de uisnippers 5 minuten zweten. Voeg de rijst toe en roer 2 tot 3 minuten. Giet de wijn erbij, laat verdampen en breng op smaak met zout. Voeg een juslepel hete bouillon toe. Doe de stukjes asperge erbij en blijf bouillon toevoegen. Voeg na 10 minuten de aspergekopjes toe. Kook de risotto in 15 tot 20 minuten gaar.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter, de Parmezaanse kaas en peper toe. Roer goed door. Laat 2 minuten afgedekt rusten en serveer de risotto smeuïg.
Kookboek
Het recept 'Risotto met witte asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Venetië
Laura Zavan
Ontdek de rijkdom van de Venetiaanse keuken; van seizoensgebonden groenten tot de schatten van de zee. De lokale aperitief Aperole Spritz, antipasta... lees verder
© Good CookRisotto tips
Reacties op dit recept
- carla Zout zou ik hier achterwege laten. De wijn en bouillon lijken me genoeg 'pit' te hebben van zichzelf.
- Catharina Heb het net gemaakt en vond het lekker, maar de asperges blijven te hard (net iets meer dan beetgaar). Volgende keer kook ik eerst de asperges 8 minuten en gebruik ik het kookvocht voor de risotto. Als de risotto bijna gaar is, snij ik de uitgelekte asperges in stukjes en voeg ze toe om mee te warmen.
- Jeanne Goed idee Catharina!!
- Eliane Heel goed ideé