Romige bloemkoolrisotto met broodkruim en gebakken salieblaadjes

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 750 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 550 ml groentebouillon
  • 200 ml melk
  • 20 salieblaadjes
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 300 g arboriorijst
  • 50 g boter
  • 75 ml droge witte wijn
  • 50 g broodkruim

Bereiden

Doe de bloemkool, de groentebouillon en de melk in een middelgrote pan en laat 30 minuten pruttelen of totdat de bloemkool heel zacht is.

Maak intussen de salie schoon en dep de blaadjes goed droog. Verhit de olijfolie in een kleine, ondiepe steelpan. Bak de blaadjes in de hete olie en draai ze na 30 seconden om. Zet apart.

Haal het bloemkoolmengsel van het vuur en pureer het met een hand- of staafmixer. Houd de puree warm op een laag vuur.

Bak in een grote, ondiepe pan al roerend de ui, de knoflook en de rijst in de helft van de boter gedurende 5 minuten op een laag vuur. Voeg de wijn toe en roer totdat die is opgenomen. Voeg een grote soeplepel van het bloemkoolvocht toe en blijf roeren tot ook dat vocht is opgenomen. Blijf met kleine beetjes - onder voortdurend roeren - het bloemkoolvocht toevoegen aan de rijst. Dit duurt in totaal ongeveer 25 minuten.

Roer de rest van de boter erdoor. Serveer met broodkruim en gebakken salieblaadjes.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige bloemkoolrisotto met broodkruim en gebakken salieblaadjes' is afkomstig uit het kookboek...

True food

Koken met respect voor de seizoenen en met lokale ingrediënten is niet alleen smaakvoller, je doet er ook de natuur een plezier mee. Lokale seizoensproducten

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Risotto tips