Saffraanrisotto met coquilles
bereiden
Ingrediënten
- 900 ml visfumet
- 3 snufjes saffraandraadjes
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g arboriorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 12 coquilles, zonder koraal
- 50 g boter
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de visfumet in een pan. Voeg de saffraandraadjes toe aan de visfumet.
Fruit de sjalotjes ongeveer 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Schep er de rijst door en laat bakken tot de korrels doorschijnend zijn. Giet er de wijn bij en laat 5 minuten koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 300 ml hete visfumet toe. Laat onder regelmatig roeren sudderen op matig vuur tot de fumet bijna is opgenomen. Ga zo door met visfumet toevoegen, waarbij je regelmatig roert, tot de rijst bijtgaar is. Dit duurt ongeveer 17 tot 18 minuten.
Snijd intussen de coquilles horizontaal doormidden. Bak ze dan 1 minuut aan elke kant in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en schep er de in stukjes gesneden koude boter en Parmezaanse kaas door tot alles goed gemengd is. Schep er losjes de coquilles door en dien direct op.
Kookboek
Het recept 'Saffraanrisotto met coquilles' is afkomstig uit het kookboek...
Risotto bellissimo!
Valéry Drouet
Ontdek hoe lekker risotto is, hoe heerlijk romig en vol van smaak... Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn... lees verder
© Good Cook