Saffraanrisotto met ham en doperwten
bereiden
Bevat per portie
460 kcal
15 g eiwit
16 g vet
64 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 50 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 750 ml kippenbouillon
- 100 g diepvries doperwtjes
- 50 g ham, in dunne reepjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Week de saffraan ca. 5 minuten in 3 eetlepels heet water.
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui zachtjes aan. Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom bedekt zijn met boter. Voeg de saffraan met vocht en de helft van de bouillon toe. Laat de rijst op heel zacht vuur ca. 10 minuten koken. Roer regelmatig.
Roer de ham, de doperwten en de rest van de bouillon door de rijst en kook de rijst al roerende in nog ca. 10 minuten heel zachtjes gaar. Het gerecht moet wel smeuïg blijven. Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en breng de risotto op smaak met zout en peper. Lekker bij Italiaans kalfsvlees.
Het recept 'Saffraanrisotto met ham en doperwten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gina Vescovi | Shutterstock.com