Tomaat-chilirisotto
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie om in te bakken
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 chilipeper, in reepjes
- 1,5 liter (groente)bouillon
- 1 Roma tomaat
- 70 g tomatenpuree
- handjevol tijmblaadjes
- 400 g risottorijst
- 1 glas rode wijn
- 1 eetlepel ongezouten roomboter
- 60 g Parmezaanse kaas
- sap van ½ citroen
Bereiden
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui, knoflook en chilipeper hier even in aan.
Zet de bouillon op het vuur en breng aan de kook.
Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan het uienmengsel, samen met de tomatenpuree en tijm. Bak tot de tomatenpuree is verkleurd.
Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn.
Als de rijst alle rode wijn heeft opgenomen, voeg je een soeplepel van de bouillon toe. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Herhaal deze stap tot de rijst gaar is, dit duurt zo'n 25-30 minuten. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt of juist een beetje bij moet maken.
Haal de risotto van het vuur en voeg de boter, Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper.
Kookboek
Het recept 'Tomaat-chilirisotto' is afkomstig uit het kookboek...
Pien laat haar eten zien - vol 2
Pien Wekking
Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien nu nog meer eten zien, met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet
... lees verder © Spectrum. Beeld: Isabelle Bucx